Sandra Terlouw

Ik ben Sandra Terlouw, natuurgeneeskundig therapeut. Jarenlang leidde ik een praktijk voor fysiotherapie maar ik wilde meer doen voor mensen en hun lichamelijk welzijn. Naast diverse scholingen binnen de fysiotherapie en modules osteopathie, ontwikkelde ik mijn inzichten verder via studies in (orthomoleculaire) voedingsleer. En na het afronden van de 5 jarige opleiding voor natuurgeneeskunde ontdek ik dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor structurele verandering in je gezondheid. Niet alleen op fysiek niveau, nee, vanuit een holistisch kader een structurele gezondheidsverbetering ervaren.
Als fysiotherapeut kon ik mijn klanten niet altijd helpen. Klachten kwamen terug of verschenen in een andere vorm. Ik vroeg me af waarom het niet werkte. Door mijn studies en ervaringen kijk ik nu naar het totaalbeeld, naar de orgaansystemen en hun onderlinge samenwerking. Mijn therapie grijpt aan op het gehele proces van denken en voelen, sociale contacten en spiritualiteit. Daarbij heb ik ook aandacht voor jouw eigen verantwoordelijkheid in het ontstaan en aanhouden van klachten.

Het gaat niet alleen om de input – wat stop je erin –, maar ook om de verwerking en wat je lichaam ervan opneemt. En het belangrijkste onderdeel is de output. Wat kan je uitscheiden, of te wel loslaten van alles wat je tot je neemt. Daar ligt vaak de relatie met het ontstaan van klachten.

Ik heb de opleiding natuurgeneeskunde aan de Hoge School voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem (HvNA) en aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde (NAVN) in Zaltbommel afgerond. Daarnaast heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hoge School van Utrecht. Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon. Mijn praktijk voer ik vanuit huis in de wijk Nieuwland in Amersfoort en binnenkort kun je mij ook vinden in de praktijkruimte van Bindi Amersfoort op loopafstand van de binnenstad en het station.
Copyright 2023 Yaia